ΠΛΟΗΓΗΣΗ
Your Cart

Οι Βαρκάδες στη Λίμνη Κρεμαστών

Οι Βαρκάδες στη Λίμνη Κρεμαστών

Πάνω από 4000 επισκέψεις το χρόνο

Επίσημα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2020, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας με Αντιπεριφερειάρχη τον Αριστείδη Τασιό. Υλοποιήθηκε μονοήμερη δράση, από την γέφυρα Τατάρνας, με 7 σκάφη που ξενάγησαν προσκεκλημμένους πολίτες και φορείς, στα αξιοθέατα της λίμνης. Ακολούθησε ένα Πιλοτικό πρόγραμμα με 1 σκάφος που έκανε δωρεάν Βαρκάδες μέσα στη Λίμνη, τον μήνα Αύγουστο , με στόχο τη Τουριστική Προβολή της περιοχής. Το καλοκαίρι του 2021 , το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας αναβαθμίστηκε σε 2 σκάφη, για 2 μήνες το καλοκαίρι. 

Νέες δράσεις

Με σημείο εκκίνησης την γέφυρα Τατάρνας, η εταιρεία μας συμμετείχε για πρώτη της φορά στη δράση αυτή , όπου περιηγήθηκαν δωρεάν 2.500 επισκέπτες, σε όλα τα άκρα της λίμνης. Το καλοκαίρι του 2022, η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας με την συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων: Αγράφων, Καρπενησίου, Αγρινίου και Αμφιλοχίας, υλοποίησε την ίδια δράση. Η Εταιρία μας συμμετείχε για δεύτερη φορά, με 2 σκάφη, στο αναβαθμισμένο με επέκταση πρόγραμμα 3 μηνών, από την γέφυρα Τατάρνας και την προβλήτα της κοινότητας Παλαιοχωρίου, στον Άγιο Γεώργιο Φραγκίστας.

Η πορεία μας

Παράλληλα η Εταιρεία μας Lake Tours, αποκτώντας την πρώτη ιδιωτική επαγγελματική άδεια πλόων, ξεκίνησε να κάνει ιδιωτικές περιηγήσεις, με εισητήριο, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, ολοκληρώνοντας έτσι, μέχρι το τέλος του έτους, βαρκάδες σε 4.000 επισκέπτες.Φέτος το 2023, η Lake Tours επιχείρησε και πραγματοποίησε ιδιωτικές βαρκάδες όλο τον χρόνο. Ανταποκρίθηκε στην επιθυμία των χειμερινών επισκεπτών από Ελλάδα και Εξωτερικό.

Βιώνοντας όλοι μαζί, αυτή την μοναδική εμπειρία ζωής, μέσα στην λίμνη και ανάμεσα στις χιονισμένες βουνοκορφές των Αγράφων, του Βελουχίου, της Χελιδόνας, του Παναιτωλικού Όρους και του Ορεινού Βάλτου, επενδύσαμε στην αγορά ενός ημερόπλοιου 40 θέσεων με στόχο, ιδιωτικές- θεματικές περιηγήσεις όλο τον χρόνο. Ταυτόχρονα, συμμετείχε για τρίτη της φορά, στη καλοκαιρινή δράση των Φορέων, με την δωρεάν περιήγηση. Υλοποίησε με τα 2 της ταχύπλοα και σε συνεργασία με ένα καινούργιο εποχικό ιδιώτη (έχοντας σκάφος 19 θέσεων ) , το πρόγραμμα από 3 πλέον σημεία επιβίβασης – αποβίβασης. Τη γέφυρα Τατάρνας, τη προβλήτα της κοινότητας Παλαιοχωρίου, στον Άγιο Γεώργιο Φραγκίστας και την προβλήτα της Σιβίστας, στην κοινότητα Βαλαώρας.